VIDEO: În IT încă alergăm după talente. Mergem acolo unde sunt

Nu e un război pentru talente, este o cursă. Suntem foarte pașnici și ce facem noi este să îi ascultăm în primul rând pe angajații noștri care ne spun ce au nevoie, ce își doresc.

Talentul, în primul rând e un om cu potențial și care este dispus, dornic să-și dezvolte potențialul și să învețe, în principiu, toată viața sa personală și profesională. “Însă îmi doresc să recrutez talente care sunt și potrivite culturii organizaționale a companiei și care sunt bucuroase să lucreze cu noi. Sunt mulțumite să lucreze în compania noastră”, spune Ruxandra Lupșa, HR Director Eastern Europe NXP Semiconductors.

Mediul din IT&C este încă extrem de competitiv în ceea ce privește achiziția de talente. “Cred că lucrurile s-au schimbat, cel puțin în industria noastră, cam la 180 de grade. Dacă ne căutau talentele pe noi acum 10 ani, acum îi căutăm noi pe ei și se întâmplă și să mergem după talente acolo unde se află talentele respective. De exemplu, avem angajați care lucrează din cu totul alte locații în țară și am acceptat asta, deși vrem să ne întoarcem cu toții la birou și avem cumva ca direcție la nivel de companie la nivel global, să fim împreună, să ne întoarcem la birou, să petrecem timp în echipă. Dar am acceptat că unii dintre angajații noștri lucrează full time out pentru că ne ducem după ei acolo unde sunt ei”.

Motivația vine și din rezultatele concrete ale muncii și dacă în trecut angajații NXP nu știau exact unde contribuie munca lor, avem acum două mașini NXP vorbesc de la sine de importanța componentelor dezvoltate de echipă. Sunt doi colegi de-ai noștri, unul dintre ei e pasionat de racing și unul de drifting, cărora le-am branduit mașinile respective și cu ele participăm de multe ori, fie ei participă la concursuri, la competițiile studențești, ca studenții să vadă cam în ce tip de produse ar putea să intre, să fie încorporată munca lor. Aproape în orice mașină din lumea asta o să găsești componente produse de compania noastră care încorporează softuri produs de inginerii din România.

Cu privire la trendurile care vor schimba organizațiile în perioada următoare, Ruxandra Lupșa crede că: “vom continua cu munca în regim hibrid. Cu siguranță ne vom întoarce la mai mult la birou decât acum, dar nu va mai fi niciodată la fel și de asta cred că suntem cu toții conștienți. Vine din spate generația Z. Generația foarte tânără care trebuie abordată diferit. Nu sunt instabili, așa cum am mai auzit că unii ar crede. Ori nu au încă un țel, nu știu exact ce vor și caută, ori știu exact ce vor și caută. Și nu stau foarte mult timp în același loc. Decât dacă locul e într-adevăr ceea ce căutau ei. Dar vor să aibă mai mult decât două trei experiențe”.

Etichete: ,
Ruxandra Lupșa

Ruxandra Lupșa

HR Director NXP Semiconductors CEE, Ruxandra are o experiență de peste de 20 ani în managementul talentelor în zona de tehnologie.

Alte recomandări